k0wg yg sy sayang ;)

Saturday, April 23, 2011

filem penunggu istana . ada sape yg dah tgk ?


salam kowg .
sihat ?
hmm , sy ase blog ny dahh mkin suram .
sy pun sbuk nak cte psal ksdihan sy kat blog ny .
aishh . sorry sorry .

btw , smlm .
sy tgk filem penunggu istana .

filem realiti seram pertama di Malaysia .
actually , kebetulan je sy dgn member nak tgk cite ni .
x rncg pun nak tgk sbnr ye .
then , bila nak msuk pnggung wyg tuhh .
baru pasan yg ad cte senjakala tyg pd msa yg sma .
agak terkilan pd mulanya .

pada sejam yg pertama filem ini ditayangkan , memang diakui sy agak bosan .
mungkin tiada lagi babak seram yang dipaparkan .
pastuhh , bila salah seorang yang terlibat dalam filem ni hilang ,
dan kejadian yang agak mengerikan serta sedikit kejam ,
membuatkan sy dan member takut serta gelisah .
masih rasa seram walaupun dah kuar dari cinema .
sbb pada kmi , cite tuhh REAL .
berdasarkan apa yang dipaparkan pada awal dan akhir filem tuhh .

namun , apa yag mnjadi soalan skrg ni ,
btul ke kejadian yg berlaku dalam filem tuhh adalah bnr ?
atau kejadian itu hanya dilakonkan semula .
sy dan member sibuk mencari kebenaran .

sampai kami jumpa entry uncle seekers yang juga ada dalam filem tersebut ,
mengatakan yg dia tidak dapat menjawab soalan penonton filem penunggu istana ini
yg juga tertanya - tanya tentang kebenarannya .
klik sini utk baca entry tuhhh ye :)
walau bagaimana pun , filem ny masih seram dan mampu membuat saya dan member tak senang duduk + berdebar .


p/s : kowg ada tgk x filem ny ? ada sape tau apa - apa pasal filem Penunggu Istana ?

6 comments:

Arpiiz said...

wah, ni yang membuat kan rasa nak pergi tengk ni..^^

smile said...

seram dan tertanya2..

smile said...

cer tgk ni..cer tgk cer tgk.. :D
http://malaywood.blogspot.com/2011/04/review-filem-penunggu-istana.html

missamy said...

arpiz , p terjah panggung skrg :P

smile , okay okay :)

♥ Che NamNam ♥ said...

hakak tunggu penunggu istana masuk Astro First ...hahaha...

hans said...

sah2 la tu lakonan semula
hohoo
ala2 paranormal activity
kan lakonan semula jer semua tu
tapi memang ramai yg kata seram cuma mengenangkan ada uncle seekers teman xberminat nak tgok dkt wayang..