k0wg yg sy sayang ;)

Thursday, December 29, 2011

First Giveaway Dya

1.Buat satu entri bertajuk First Giveaway Dya dan letakkan banner sekali.
2.Follow blog Dya untuk update terkini .
3.Like page Dya untuk update terkini juga (Dya akan sentiasa update di page)
4.Tag seberapa ramai yang anda boleh tag lagi ramai lagi bagus*tidak wajib
5.Pemilihan akan diundi melalui www.random.org
6.Sila sertakan sekali nama negeri yang anda sedang duduki
7.Contest tamat pada 30 Disember 2011
klik sini untuk maklumat lanjut okayyy .
jom join reramai .
sy tag biskut .
:)



PAHANG

Thursday, December 15, 2011

Sunday, December 4, 2011

best kpop songs #1

salam semua .
jom dgr lagu kpop kat bawah nihh .

lagu baru dari group secret .
love is move .
lagu lain yg famous dari group secret are shy boy, madonna and byk lagi :)

ny pun lagu baru jugak .
dari noel .
i miss you T.T
lagu nihh genre ballad .

ny lagu dari baby soul .
sy pun tak sure ny lagu group or solo .
no better than stranger .
dorang ny junior group infinite :)

ny lagu baru dari jay park .
girlfriend .
jay park nihh dulu bekas member group 2pm .

lagu dari group myname .
Message .
rasa ye ny group baru .
tapi kurang publisiti .
btw , dorang sgt best .
kan ?

okay lahh .
the end .
:)

Friday, December 2, 2011

Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff

salam semua .
jom join giveaway best nihhh .




nak tau lebih lanjut , just klik sini ek .


sy tag mereka nihhh ,

Wednesday, November 2, 2011

cuba baca jawapan sy nihh. betul tak?

salam readers .
*eh. ada ke readers nih?*




btw, sy dah kena tag oleh dua orang kawan nihh.

mysarah alloha - kawan kat smksl and kmph
firdarena firdaus - kawan kat ipda nihh

thanksss yooo!



ehem.
let's start!


Rules?
1.You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about. 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.



11 things about me
1. i'm a muslim and pure malay
2. i have a small family (4 members only) but lot of love
3. love to watch kdrama and kpop a lot
4. i'm in love with kim hyun joong and no min woo but i'm not a player. wee~
5. i'm shopaholic
6. i'm a quiet person and have many secret
7. i love fashion
8. i wish i can back to my childhood time
9. i love cats so much
10. i'm a lazy student
11. still wait for my prince charming




now, time for answering mysarah's question.

1.What is your favourite blog? (include the address too)
you can check it on the right of this blog :) they're my favourite's blogs.

2.What is your favourite all time quote?
sometimes the thing you most want does not happen, and sometimes the thing you never expected happen to us.

3.Your strength?
i'm a strong girl *yeke?*

4.Do you like mathematics?
yes, i do. but i begin to hate math after i found calculus -.-

5.Maisarah Alloha in my eyes is ____
a cute, intelligent girl. *envy you. hee~*



lets check it out firdarena's question.

1 . Prefer BOOK or FACEBOOK ?
err. facebook. but now i addicted to tumblr :)

2 . KFC or McD ?
McD
3 . When are you going to marry?
bila jodoh dah sampai. insyaAllah.

4. Like to gossip?
yes, my favourite. hee~

5. prefer Lipstick or Lipbalm?
lipbalm

6. Your favourite song?
so many. i can't choose.

7. Any idea on how to get a slim body?
diet, of course.

8. Which one is better for Me? shawl or tudung biasa2 ja?
both. you're already pretty, erda :)

9. How to get fairer skin?
i don't know. i want the answer too. hee~

10 . Do you love to sing?
yes. addicted to karok right now. fuhhh.

11. Me. Cute or pretty. & how about you?hahaa pakat lying lah ~
you? cute and pretty buddy. *envy you* :)


now, it's my turn to give the questions.


1. what is your first ambition?
2. do you in love right now?
3. what will you buy when you get your first salary?
4. do you love to study or do you need to study?
5. who is your celebrity's crush?
6. what is the best gift that you can give to your parents?
7. what do you think about me?




i'll tag.
mysarah
firdarena
nurul
melda
khalida
nadhirah
syawwirah
biskut


sorry guys.
i'm so busy.
i have no time to link your blog on the name.
but i'll tell you in fb, okay?
btw, good luck to my friends who will face the exam start from next week.
and then, we'll be in holiday.
yahoo!


Saturday, October 22, 2011

eh . cinta muka bulu ?

salam semua .
sy baru sampai my sweet home .
:)




entry ny pendek je .
sebab nak suruh kowg tgk cepat cepat lagu nihh .
lagu parody cinta muka buku by najwa latif .
siap ada mv tau .







ny mv dye .
kelakar okay .
hehe .


enjoy guys .
:)

Friday, October 14, 2011

Cabutan Bertuah LCS

salam semua :)



jom join cabutan beruah dari Little Colour Shop nihhh .
klik biri-biri kiut nihh tau , kalau nak join .


sy tag mereka ,

2 IN 1 CONTEST BY YANA

salam :)


jom ramai ramai join contest nihh .
hadiah sangat lah lumayan .
klik sini untuk join okay ?

sy tag mereka .


Thursday, October 13, 2011

GiveAway by anis athia

jom ramai-ramai join GA nihh .
klik sini atau banner di atas kalau nak join , okay ?

Friday, October 7, 2011

it's totally TRUE .

Sunday, September 25, 2011

RUMAH PENUH II :)

*muka HAPPY and chubby -.-'*




salam kowg .
how your day ?
hope everything fine .



actually , nak cite pasal rumah penuh II nihh .
pe tuhh rumah penuh II ?
mesti kowg tertanya-tanya kn ??
:)













rumah penuh II = FULL HOUSE II
full house is the famous korean drama before .
sape yg minat tgk kdrama ,
of coz tau cite nihh , kn ?


the lead casts for full house are song hye kyo and rain b .
for me , song hye kyo is very good actress .
sy pena tgk dye berlakon dlm autumn in my heart before .
memang best la .
at first sy tgk cite full house ny .
sy x pcaye pun yg dye adlh girl yg brlakon dlm cte autumn tuhh .
sgt lain watak dye dlm full house dgn autumn .
and dye brjya bwk kedua2 watak tuhh .
and and dye cantik + comel .
rain b pun hensem okay .
:)


okeh apa yg buat sy happy is there will be full house II .
hee .
ad new said that my 2nd bf , no min woo akan berlakon dlm full house II nanti .
seronok seronok .
x sabar nak tgk dye berlakon .
ny 1st time dye jadi lead actor .
:)



no min woo
^___^



maybe no min woo akan berlakon dgn hwang jung eum dlm full house II .
sy x pena tgk ag hwang jung eum ny berlakon .
but i hope they'll do a good job in that drama .


hwang jung eum .


seriously , i can't wait to watch no min woo in a new drama and as a lead actor . he's so handsome . hee . btw , i got this new at here :)

Saturday, September 17, 2011

taman rahsia :)



salam kowg .
mood sedikit happy sebab assignment tinggal sikit je lagi nak kena buat .
:)
just tinggal pidato , math 1 and english .
fighting !


oh ye .
apa tuh taman rahsia ek ??
hee .
taman rahsia = secret garden .
:)



nihh poster kdrama secret garden .
drama nihh best .
ramai jugak kwn sy yg ckp cite nihh sgt worth watching .
so , sy ambil kesempatan utk tgk cite nih since 3 hari cuti .
weee .


nih hero Secret Garden .
hyun bin oppa .
:)
sy pena tgk dye blakon dahh sblum nihh .
cite Snow Queen .
best sgt dye berlakon .
hensem pun hensem .
hee .


nih heroin pulak .
ha ji won .
:)
dye pun best berlakon .
sy rase penah tgk dye berlakon sblum ny .
tapi lupa cite pe .
heee .



nihh pelakon utama Secret Garden .
sume hebat - hebat .
handsome + beautiful .
:)
jalan cerita pun lain dari yang lain .


hee .
nih scene yang kelakar habis laaa .
dyeowg tertukar badan .
macam-macam jadi pastuhh .
memang gelak habis time dowg tertukar bdn nihh .

actually , sy baru tgk smpai episode 10 baru .
ada 10 episode lagi .
but so far , sy rasa drama nihh mmg best .
chemistry antara heroin dengan hero memang superb !






oh yeah .
sy rasa kan sy suka laki yg rambut pnjg laaa .
setakat sy tgk cite korea nihh kan .
sy suka hero yg rmbut pnjg .
contoh ye kan ,


no min woo dalam cite Pasta .
sy suka tgk dye rambut pnjg agi lagi dari rmbut pendek dlm cte My Girlfriend is Gumiho .
hee .



nih pulak lee philip .
dye berlakon dlm Secret Garden .
even dye bukan laa hero utama ,
tapi sy suka dye .
mcm cool + handsome je dye dlm cte tuhh dgn rmbut pnjg .
heee .
:)



p/s : sy pun macam suka kat mawi dalam cite Magika arituhh sbb dye nampak handsome bila rambut pnjg . OMG :P

Monday, September 12, 2011

rehat sebntar bersama saya :)

maaf .
kalau gambar nihh merosakkan mood kowg .


salam .
nih update saje saje je .
actually , sy semangat nak update pun sebab ad member sy tnya bila nak update blog .
waaaaa . sy tak sangka pulak yg dye ada baca blog yg tak meriah nihh .
THANKS KAWAN :')



okay laaa .
tak boleh nak taip panjang panjang nihh .
assignment sangat berlambak , okay ?
pidato pun tak hafal lagi .
T.T
kowg doakan sy dapat present pidato dgn bagus ek .
sy noob dlm bab pidato nihh .
first time nak try pidato .
cuakkk habis .


oh yeah .
sila dgr lagu kat bwh nihh ek .
best !
lirik dye pun best .


Monday, September 5, 2011

rindu yang teramat

r i n d u .













rindu suara abah membebel .
rindu masakan mak .
rindu nak gaduh dengan adik .
rindu jugak nak makan lemang dengan rendang .
rindu semua .




ya Allah .
kenapa berat ujian yang Kau berikan ?
berikanlah aku kekuatan dan ketabahan menempuh segalanya .
amin .

Saturday, August 27, 2011

HAPPY MERDEKA RAYA , MALAYSIA !



salam semua .
macamana puasa ?
okay ?
baju raya dah beli ?
kuih raya dah buat ?
jgn beli banyak banyak sangat tau .
biarlah bersederhana :)

eh .
kowang dgr tau lagu raya faveret sy nihh .
enjoy and nanyi sekali .
baru feel .
hehe :)


even kowang sibuk dgn persiapan raya , kan .
jangan lupa 3 hari lagi ,
31 OGOS .
Hari Merdeka akan tibaaaaaa !
dah 54 tahun negara kita merdeka .
harap terus berkekalan .
amin .

oh ye .
ini video dari matluthfi.
harap korang tonton and hayati .





ehem ehem .
di kesempatan ini ,
sy ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN
dan
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 54
:)

Monday, July 25, 2011

manusia bertopeng .


heart , can you just please stop thinking of those memories ?



salam readers .
thanks for dropping by here .
okay .
tajuk entry nihh sbnr ye ad kaitan dgn satu kdrama .
cube teka kdrama yg mne ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


jeng jeng jeng .


49 days .


nih pelakon utama dye .
dari kiri , cepat jalan !
seo ji hye , jeong il woo , lee yo won , jo hyeon jae ,nam gyu ri , bae su bin .
lakonan dowg sume nihh mmg mantap laa .
sgt best , okay .
especially lee yo won .
nak tau knp ?
bace smpai habis ek .
hee .


cte ny start bile ji hyun (nam gyu ri) ny accident and koma .
dye jdi roh .
pastuhh , ada laa scheduler (jeong il woo) ckp dye boleh hidup semula kalau ada 3 org (kecuali parents) yg menangis dgn ikhlas sbb keadaan dye tuh dlm mse 49 hari .
so , ji hyun fikir tunang and 2 org kawan baik dye yg akan menangis untuk dye .

ji hyun gune badan song lee kyung (lee yo won) time siang untuk cari ikhtiar mcmne nk bgi kawan n tunang dye mngis ,
tapi orang lain tak boleh tahu yg tuhh adalah dye .
okay . sy suke lakonan lee yo won ny .
sbb dye boleh berlakon watak yg ceria dan pasif dalam satu masa .
song lee kyung yg sbnr seorang yg lifeless .
x bergaul dgn orang lain .
tpi bile ji hyun masuk dlm bdn dye .
lee yo won nihh kne jadi ceria n happy go lucky .
sangat superb lakonan dye .
hee ~



nih scheduler tuhh .
jung il woo .
hensem kn ?
hee ~
i love you jung il woo :)

okay .
bila sy tengok episod awal cte nih .
sy betul-betul ingat yg shin in jung (seo ji hye) nihh kwn yg sgt baik .
and kang min ho (bae su bin) seorang tunang yg sngt setia .
han kang (jo hyeon jae) pulak sy ingat dye nihh x suke kat ji hyun .
tapi sy memang silap .
shin in jung dgn kang min ho tuh bukan ye ikhlas dgn ji hyun .
dowg sangat laa penipu .
han kang pulak sebenar ye sgt menyanyangi ji hyun .


manusia skrg byk yg bertopeng kan ?
luar lain , dalam lain .
kita yg perlu pandai menilai .
mungkin yang baik dgn kita tuhh .
ada udang di sebalik batu , siapa tahu ?
yg selalu marah marah , masam muka dgn kita tuhh plak ,
x semestinya dye benci kita , kan ?

okay laa ,
kalau kowg nak tau jihyun dpt x 3 air mata tuh sblum 49 hari tuhh habis ,
boleh laa tgk cite nihh .
seriously , this drama worth for watching .
u'll never regret :)

Tuesday, July 19, 2011

umur saya dah bertambah :]

LIFE is not a choice ,
but it is a JOURNEY .


salam readers .
17 julai lalu ,
dah genap 19 tahun sy hidup kat bumi yg indah ini .
alhamdulillah .
sy masih diberi peluang untuk memperbaiki diri ,
untuk menambah amalan ,
untuk menimba ilmu di bumi Kedah .

kadang - kadang ,
sy rasa sy nak balik semula ke zaman kanak-kanak .
zaman di mana saya tak perlu nak fikirkan apa-apa masalah pun .
hanya kegembiraan .
tiada air mata .

sekarang ,
sedih , gembira silih berganti .
macam-macam masalah yg timbul .
macam - macam situasi perlu dihadapi .
mungkin sebab umur semakin meningkat ,
jadi pelbagai perkara perlu difikirkan .
banyak hati yang perlu dijaga .


tapi semua masalah dan situasi itu adalah pengalaman yg berharga .
dari situ lahh saya belajar untuk hadapi hari yang seterusnya .
supaya saya lebih berhati hati .
supaya saya tak ulang lagi kesilapan dulu .


sometimes if we thinking just for a while , it can make a big difference in our life .

kadang - kadang , sy terfikir betul ke pilihan yg sy dah buat .
betul ke apa yg telah sy lakukan .
betul ke sy mampu hadapi segala masalah yg dtg .

tapi sy tahu ,
bila Allah dah tetapkan sesuatu untuk kita .
itulah yg terbaik .
Allah tidak akan berikan hambaNya sesuatu yang x mampu ditanggung oleh mereka .

Tuesday, June 28, 2011

entry baru untuk kowg baca . baca tau :)

my 2nd bf :)


salam .
lame ye x update .
nta laa .
rasa malas tuhh dtg bila sy rasa yg xde orang pun nak bace blog ny .
so , i think why should i update an entry ?
-.-'

okay laa .
disebabkan ada blogger otai lagi feymes daa tnye bila sy nak update .
sy rasa ad smgt laa jugak nk tulis entry ny .
^___^

sy rasa semua owg da tau kan SEPAH menang maharaja lawak ?
siap ada yg wat page tukk kejuaraan SEPAH ag kat fb .
caya laaaa :)
btw , sy suka sgt SEPAH mng .
sbb mereka best sgt .
konsisten setiap minggu .
dan lawak Melayu dowg tuhh dahh wat sy ketawa setiap mggu .
thanks SEPAH utk lawak - lawak yg dahh kowg psembahkan :)

love SEPAH 4eva :)

next ,
sy nak story molly pasal korean drama yg sy baru hbis tgk bulan ny .
klau kowg bukan pminat kdrama ,
jgn lahh bce ye ;)

okay .
1st kdrama yg sy dah hbis tgk ,
my girlfriend is gumiho .
gumiho = a nine tailed fox

nmpk x ekor gumiho tuhh ?
cuba kira ad bpe :)

i think it is a good drama .
worth for watching .
sbb dye ad scene sweet , funny , sad , cute .
macam macam lahh .



mula - mula , laki ni just nak gunakan gumiho ny utk dptkan bead je .
but last last dye syg sgt kat gumiho .
sbb dye rasa dye x boleh hidup tanpa gumiho yg comel ny :)


shih min ah = gumiho comel .
dye ny kiut sgt .
dlm cte ny , dye mcm naif sikit .
mungkin sbb dye gumiho ,
then kena biasakan diri hidup dalam dunia manusia .
dye nak pergi dunia mnusia pun sbb dye nak mncari cinta yg tulus .
jika dye dpt cari , dye boley laa hidup kat dunia sebagai seorang manusia .
sy paling suka bila dye ckp 'bashita' (x sure betul ke tak) tapi bunyi dye lebih kurang camtuhh laa ,
bila dye dpt mkn daging lembu .
kuat mkn dye ny :))
bila dah tgk cite ny ,
sy jd mcm suka jgak laa mkn daging .
hihi .



lee seung gi = x laa hensem sgt but cute :)
dye ny laa yg tolong gumiho ny dpt hidup dlm dunia mnusia .
and then , gumiho pun asyik ikut je dye .
first , mmg dye x suka kt gumiho ,
n tak tau pun yg gumiho tuhh adlh gumiho .
tapi lama-lama dye dahh syg kat gumiho w/pun dye tahu pkara sbnr .
bila gumiho tuhh xde , dye mula rindu .
biasalahh bila org yg slalu ad dgn kita xde disisi , msti lahh ad rindu kn ?
dye sggup buat pe sje utk pastikan gumiho hidup .
sy suka tgk lakonan dye .
nmpk real bila scene dye ngis .
sy pulak rasa nk ngis bila tgk dye .
hehe .

p/s . my 2nd bf pun ada blakon jugakk dlm cte my gf is gumiho . and dye sgt laahh ensem , okay ? :) btw , kdrama pe ag ek yg best ? share share la ye :) oh ye , 2nd kdrama yg bru sy abis tgk smlm , nnt sy wat entry lain . entry ny pun 4 jam sy tulis . susa jgk nak tulis kat blog ny --'

Saturday, June 4, 2011

dalam rumah pun boleh shopping . syokkkkknyeeeeee :D

salam .
thanks to those who still drop by at my blog .
sorry sebab dah lama tak update .
tak blogwalking .





btw , now i addicted to tumblr .
click here to check my tumblr :D


okay .
based pd title kan .
nak story sikit la .
smlm , sy p shopping .
best sgt .
sbb sy x perlu nak bsiap .
pakai lawa lawa pergi kedai kat bandar semua .
sebab saya membeli belah kat dalam rumah saya je .
weee .
best sangat .
save money and time :]


beskod ny haaa .
dye ad wat jualan plak smlm .
maklum laaa baju dlm almari dye byk sgt .
so , dye jual laaa kat sy .
half prices .

okay .
kat bwh ny shirt shirt yg sy beli .
check it out yawwwww .


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


-
-
-
-


-
-
-
-


-
-
-
-


-
-
-
-

yeah .
itu saja lahh shirt yg sy beli dari beskod .
ada yg nak membeli belah kat rumah sy x ?
jemput lahh dtg :)

Thursday, May 19, 2011

pergilah pawagam sekarang :)


salam readers .
thanks sudi singgah and membaca .
hm . pagi tadi sy ada exam bm .
sy rasa stres sgt lepas habis exm tadi .
hope sy lulus laa paper bm untuk sem ny .
amin .

btw , sy dengan member dah decide nak pergi tengok NUR KASIH THE MOVIE hari ni .
sebab nak relax kan otak ny yg penuh dgn sastera , morfologi dan sintaksis bm .
kire nak release tension la konon ye .


ny poster nur kasih the movie .
maaf . blur .
credit to google .

okay .
bagi sy lahh .
cite ny sungguh padat .
byk konflik .
penuh dgn kesedihan .
sape yg rase mudah tersentuh tuhh kn ,
sila bawak tisu byk byk , okay ?
sbb cite ny mmg byk adegan air mata .
even 5 minit permulaan cite ny pun .
dahh sedih dahh .

dalam filem ny , sy rasa byk dugaan yg nur dan adam terpaksa tempuh .
aidil pun sama .
banyak dugaan yg dyeowg terima .
kowg nak tau dugaan pe ?
sila terjah pawagam berdekatan ye !

serious , x rugi kalau kowg pergi tgk muvi ny kat pawagam .
pemandangan kat dlm muvi ny pun cantik je .
sejuk mata memandang laa .
yg penting , lakonan semua pelakon dlm muvi ny .
semua hebat hebat .

so , apa tunggu lagi ?
pergi lahh kat pawagam .
sama-sama support filem Malaysia :)

Monday, May 16, 2011

selamat hari guru :')


salam readers .
hari ni 16 Mei , kan ?
semua pun mesti tau hari ni hari guru .
hari untuk meraikan guru - guru di seluruh dunia .

guru yang telah memberi ilmu kepada pelajarnya .
guru yang tidak jemu mengajar walaupun terpaksa menjelaskan perkara yang sama setiap tahun .
guru yang terpaksa melayan seribu satu kerenah pelajar .
guru yang terpaksa mengalas beban bagi memastikan setiap pelajar yang dididiknya menjadi orang yang berguna .
guru yang kadang - kadang terima kutukan dan dibenci oleh sebilangan pelajar .

tapi , mereka masih setia menjadi guru .
masih mampu bangun pada awal pagi untuk menjalankan tugas mereka .
masih menyemak buku latihan pelajar di tengah malam .
masih bersedia membuat kelas tambahan walaupun tanpa bayaran .

itulah seorang guru .
sanggup buat apa sahaja asalkan anak didik mereka berjaya .
seorang guru semestinya akan mengalir air mata kegembiraan jika ada antara anak didiknya berjaya mendapat A dalam subjeknya .
seorang guru juga mesti berbangga jika ada anak didiknya berjaya dalam hidup .

sesungguhnya , guru itu tabah hatinya .
walaupun ditimpa pelbagai masalah , mereka masih gagah berdiri di depan kelas .
masih bersemangat mengajar para pelajarnya .

jadi , saya nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada guru - guru di luar sana .
terutamanya kepada :
mak
guru - guru SK Jengka 8
guru - guru SK Jengka 3
guru - guru SMK Seri Jengka
guru - guru SMK Seri Lipis
guru - guru KMPH
guru - guru IPDA


tadi saya hantar mesej selamat hari guru kepada seorang guru saya dan balasan mesej dari guru tersebut membuatkan saya berasa tersentuh . 'suatu masa ucapan itu milik awak' . saya berharap saya akan jadi seorang guru yang dingati bukan kerana saya garang atau baik , tetapi saya nak pelajar saya ingat saya kerana saya seorang guru yang berdedikasi . amin :')