k0wg yg sy sayang ;)

Thursday, January 10, 2013

artis korea reply tweet & pencarian siapa boleh baca hangul?

salam reader(s).
nih 1st entry saya untuk tahun 2013.
and saya dah lama tak jenguk blog ni sebab tak tahu nak tulis apa.
hee.


and hari ni saya sangat lah excited.
so, terhasillah entry ini.
:)


oh ye,
sekarang saya dah jarang on or update kat fb.
sebab fb saya asyik tersangkut-sangkut je.
kenapa ntah --'
so, saya sekarang selalu update kat twitter je.
best jugak twitter ni.
sebab orang tak marah punya kalau kita asyik update status kita.
hee.



sebelum saya cerita pasal tweet tuh.
saya nak story sikit pasal gag concert.
kalau sape yang selalu bukak kbs world.
tau kot gag concert ni pe.
kan kan?

gag concert nih macam raja lawak/ maharaja lawak.
tapi diorang bukan bertanding la.
and takde tema.
setiap segmen dorang ada tema/tajuk masing-masing.

saya start tengok gag concert nih bulan lepas.
best + kelakar tau.
 ada jugak la yang tak bape best.
tapi satu-dua segmen je la yang tak bape best.
yang lain serious lawak.
http://www.emocutez.com


antara segmen yang saya suka,
tanpa ikut aturan.

1. Madam Jeong
lawak nih kisah orang kaya yang suka minta tukar barang yang dia dah beli and guna.
suka tagline dalam tagline ni.
hi hello dengan trauma.
:)
and brownie si anjing tuh serious famous kat korea sekarang.
hee.




2. Discoveries Of Truth

yang nih plak kisah bf/gf yang akan minta clash.
and bf/gf baru dorang mesti idol or actor/actress yang nak promote lagu or muvi/drama baru dorang.
:)
http://www.emocutez.com

3. Father and Son
okay.
yang nih kalau tengok badan dorang mesti tau lawak pasal pe kan?
hee.
nih lawak pasal makan.
suka dia punya lagu opening.


4. Brave Guys

yang nih lawak pasal keberanian and tentang apa yg girl/boy fikir.
tema dorang nyanyi hip hop.
http://www.emocutez.com
saya tak bape suka sangat segmen nih.
tapi kat korea, segmen nih kira sangat lah famous amos.


5. 4 Men

yang nih plak cite pasal kelemahan dorang and misunderstanding sebab kelemahan tuh.
serious lawak.
ada unpopular man, country man, short man and fat man.
dorang nih kira macam stand up comedian la.
macam nabil masa raja lawak dulu.
:)


okay. 
sebenarnya dalam segmen 4 Men nih,
saya ada minat kat Kim Giyeol - unpopular man.
:)
sebab dia nih cam comel je.
http://www.emocutez.com
suka senyum.
kalau dia buat lawak marah still nampak jugak senyuman dia.
and selalu support kawan dia yang lain bila buat lawak.

comel dop?
http://www.emocutez.com
serious kalau tengok dia senyum dalam segmen tuh, mesti nak ikut senyum sama.
hehe.

okay,
so semalam saya ada tengok gag concert and of course sy tengok segmen 4 Men ni.
and Kim Giyeol nih kan ada.
so, saya pun tweet kat dia.

saya tweet dia macam ni,
hi Kim Giyeol. i'm your fan :)

saya hantar tweet tanpa mengharap dia akan reply tweet tuh.
sebab saya ada je tweet kat selebriti korea sebelum ni tapi takde jawapan walaupun dorang tuh tahu and faham bahasa Inggeris.
saya penah tweet kat Ricky Kim, Tiger JK and ada lagi artis lain.


and and saya bangun pagi tadi,
saya tengok ada interaction dari twitter.
and and and Kim Giyeol reply tweet saya.
http://www.emocutez.com
serious terkejut.
sebab dia jarang kot reply tweet orang.
tiba-tiba dia reply tweet saya.
fuhh.
happy kot!

http://www.emocutez.com

nih bukti dia.

kiyul king tuh account twitter Kim Giyeol
serious happy tapi taktau pulak dia reply apa.
http://www.emocutez.com

lepas dia reply tuh,
ada pulak orang korea lain pegi tweet.
jeles la tuh Kim Giyeol reply tweet i.
http://www.emocutez.com


and saya still tak faham diorang tulis pe.
http://www.emocutez.com


so, korang yang boleh baca hangul, 
plesae please translatekan untuk saya.

http://www.emocutez.com


credit pic : https://www.facebook.com/pages/Gag-Concert/185968801453536

2 comments:

RealNS said...

untunglah tweet dibalas ;)

btw , pernah jugak tweet artis korea,dia balas n RT.
tweet in english, balas pun in english. but since dye busy, dop active dah dye punye twitter

missamy said...

hee.

oh ye? mesti idol kan? sape sape? jeles. hee.